Menu cateringowe i na imprezy okolicznościowe

 Lp.

Zupy

Cena

1. Żurek 200ml

 5,50

2. Żurek w chlebie

 9,00

3. Grochówka
3.1 200ml

 4,00

3.2 350ml

 4,50

3.3 500ml

 5,00

4. Barszcz czysty 200ml

 3,00

5 Rosół z makaronem 200ml

 4,00

6. Krem z cukinii 200ml

 5,00

7. Krem z brokułów 200ml

 4,50

8. Krem ze szparagów 200ml (w sezonie)

  5,00

9. Flaki wieprzowe 200ml

 4,50

10. Zupa cebulowa 200ml

 4,00

 

 Lp.

Mięsa

Cena
 1. De volaille z masłem i pietruszką 120g    9,00
 2. De volaille z pieczarkami lub żółtym serem 120g     9,00
 3. Filet drobiowy panierowany 100g     8,50
4. Filet drobiowy soute zapiekany z pomidorem lub pieczarkami i żółtym serem 150g     9,00
5. Filet drobiowy soute w sosie szpinakowym 150g     9,00
6. Mieszki drobiowe z pieczarkami 120g     8,50
7. Roladki drobiowe faszerowane szparagami w sosie gorgonzoli 120g     9,50
8. Roladki z indyka z musem z kurczaka o smaku szpinakowym i w sosie z białego wina 120g      9,50
9. Shoarma (Gyros) 200g      8,50
10. Szwajcar drobiowy z szynką i żółtym serem 150g      9,00
11. Udko kurczaka pieczone      9,00
12. Udko kurczaka pieczone w sosie śliwkowym
     9,00
13. Faszerowane udko z kurczaka      9,50
14. Potrawka drobiowa z ryżem

8,00

15. Kotlet schabowy 100g

 9,00

16. Roladka wieprzowa z boczkiem wędzonym  i ogórkiem kiszonym 100g

9,00

17. Polędwica wieprzowa pieczona z sosem żurawinowo – malinowym 100g

 10,00

18. Polędwica wieprzowa w sosie kurkowym 100g

 12,00

19. Roladki ze schabu nadziewane serem w sosie pieczarkowym 100g

9,50

20. Mieszki wieprzowe z serem, suszoną żurawiną i orzechami 100g

 9,00

21. Rolada wieprzowa w sosie paprykowym

 9,00

22. Karkówka w sosie z czerwonego wina 100g

9,50

23. Karkówka w sosie pieczarkowym 100g

 9,50

24. Schab pieczony ze śliwką 100g  

 9,00

25. Zraz mielony 100g

 7,00

26. Zraz mielony faszerowany pieczarkami 120g

 7,00

27. Zraz mielony faszerowany papryką czerwoną 120g

 7,50

28. Stek z polędwicy wołowej z pieczarkami i cebulką

7,50

29. Zrazy wołowe po staropolsku

 12,00

30. Wołowina duszona w winie z warzywami

 13,00

31. Pierś z kaczki duszona w winie i soku pomarańczowym

 12,50

32. Szaszłyk wieprzowy z papryką czerwoną, cebulką i pieczarkami 

 91,00

33. Bigos 300g

 6,00

34. Bigos z kiełbasą 300g

 7,50

35. Golonka gotowana z kością

 4,00

36. Golonka po bawarsku

5,00

37. Strogo z kurczaka 200g z kluseczkami

 9,50

38. Udzieć wieprzowy pieczony w całości serwowany z kapustą zasmażaną, sosem żurawinowym i chrzanowym, pieczonymi ziemniakami

 500,00

 

 

 Lp.

Ryby

Cena
 1. Ryba panierowana    120g  10,00
 2. Ryba pieczona         120g  10,50
 3. Ryba po grecku       100g  5,00
4. Paluszki rybne         4 szt.  4,00
5. Mintaj w galarecie   100g  4,50
6. Pstrąg w galarecie   100g  6,00
7. Dorsz w galarecie    100g  6,50
8. Łosoś w galarecie    100g  8,50
9. Śledź w buraczkach pod pierzynką 100g  5,00
10. Filet z łososia w sosie majonezowo – koperkowym ubrany w łuski z zielonego ogórka (płat w całości 1,5kg) 96,00
11. Rolada z łososia ze szpinakiem 70g  7,50

0

 Lp.

Dania wegetariańskie

Cena
 1. Pierogi ruskie, serem 10szt.  8,00
 2. Pierogi z kapustą i grzybami 10szt.  8,00
 3. Papryka faszerowana kaszą z warzywami zapiekana pod beszamelem  8,50
4. Ser camembert panierowany z żurawiną 9,00

 

 

 

 Lp.

Surówki i sałatki

Cena
 1. Surówka z białej kapusty z koperkiem 100g  3,00
 2. Surówka z białej kapusty z marchewką 100g  3,00
 3. Surówka z modrej kapusty 100g  3,00
4. Surówka wiosenna 100g  3,00
5. Surówka z marchwi 100g  3,00
6. Surówka z marchwi i ananasa  100g  3,00
7. Surówka z kiszonej kapusty z marchewką 100g  3,00
8. Warzywa na parze 100g  4,00
9. Mix sałat z ogórkiem, pomidorkami cherry, oliwkami, prażonym słonecznikiem polana oliwą z oliwek  4,00
10. Surówka z selera z brzoskwinią 100g  3,00
11. Kapusta z grzybami 100g  4,00
12. Kapusta modra z rodzynkami na ciepło   100g  3,50
13. Sałatka brokułowa z serem feta i sosem czosnkowym 200g  6,50
14. Sałatka z mozzarellą (pomidor, ser mozzarella, sos, świeża bazylia) 150g

5,00

15. Sałatka z kurczaka gyros ( kapusta pekińska, kurczak gyros, ryż, kukurydza, ogórek kiszony, sos majonezowo – ketchupowy) 150g

 6,50

16. Sałatka kalafiorowa z pomidorem i jajkiem 150g

4,50

17. Sałatka brokułowa z jajkiem, pieczarkami, koperkiem i sosem czosnkowym 200g

4,50

18. Sałatka z tuńczykiem i ryżem 200g

5,00

19. Sałatka grecka (sałata lodowa,  ser feta, ogórek, pomidor,oliwki) 200g

6,50

20. Sałatka warzywna 130g

4,00

21. Sałatka z makaronu penne, paluszkami krabowymi, ogórkiem zielonym, koperkiem

6,00

22. Sałatka z makaronu tortellini z mięsem, ananasem, szynką drobiową, ogórkiem konserwowym i sosem 1000 wysp

6,50

 

 Lp.

Dodatki

Cena
1. Ziemniaki 250g

3,00

2. Kopytka 200g

3,00

3. Frytki 150g

3,50

4. Ryż 200g

2,50

5. Pyzy 1szt

1,00

6. Kluseczki 200g

3,00

 

Lp.

 Zimny bufet (Garmażerka)

Cena

 1. Delicja drobiowa z musem z indyka, z gorgonzolą, żurawiną i pistacjami 

 5,50

 2. Delicja drobiowa z omletem i szpinakiem

 4,50

 3. Galantyna z kurczaka z pieczarkami lub papryką

 4,50

4. Roladka drobiowa z serem gorgonzola

5,00

5. Terrina na 3 smaki (czosnkowy, pomidorowy, szpinakowy)

4,00

6. Terrina drobiowa z gorgonzolą i brokułem

4,50

7. Galart drobiowy z marchewką

3,00

8. Indyk w maladze

5,00

9. Schab nadziany serkiem chrzanowym

4,80

10. Schab pieczony z śliwką  lub morelą

4,50

11. Schab pieczony z masłem czosnkowym

4,50

12. Karkówka z chrzanem

4,80

13. Karkówka zawijana kapustą z grzybami

5,50

14. Szparagi w szynce

3,50

15. Roladka serowa w szynce

3,50

16. Sałatka jarzynowa w szynce

3,50

17. Piramidki z szynki, jajkiem i warzywami

3,00

18. Pasztet drobiowy

4,50

19. Pasztet wieprzowy

4,50

20. Koreczki – kabanos, żółty ser, oliwki, korniszony; boczek wędzony ze suszoną śliwką

2,00

21. Krucha babeczka nadziewana pasztetem

3,00

22. Krucha babeczka nadziewana pastą brokułową

3,00

23. Krucha babeczka nadziewana pastą serową

3,00

24. Duża muszla – makaron (Conchiglioni rigati) – nadziewana szpinakiem

2,50

25. Pomidorki cherry faszerowane tuńczykiem

3,00

26. Roladka z szynki faszerowana musem z brokułów z serem kozim i orzechami

5,00

27. Galantyna z kurczaka z owocami – bakalie

5,50

28. Galantyna z kurczaka ze śliwką

5,00

29 Rolada szpinakowa z serkiem almette i wędzonym łososiem

6,50

Lp.

Kanapki na pieczywie tostowym
i razowym

                   Cena 

1. Z szynką, sałatą, pomidorem i ogórkiem                         3,50
2. Z żółtym serem, sałatą, ogórkiem i  rzodkiewką                         3,50
3. Z salami, sałatą, ogórkiem i pomidorem                         3,50
4. Z serem camembert, sałatą, oliwką i ogórkiem                         4,00
5. Z łososiem wędzonym, sałatą, koperkiem                         5,00